Šokoladinis mozūras
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Sviestas 4 šaukštas (-ai)
- Miltai 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 5 vnt
- Krakmolas 2 šaukštas (-ai)
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Kakava 2 šaukštas (-ai)
- Kepimo milteliai 1 vnt
- Džiuvesėliai Pagal skonį
Eiga
- Sviestą su cukrumi ištrinti iki baltumo, sudėti kakavą ir gerai išmaišyti. Tada po vieną įsukti kiaušinių trynius ir dalimis suberti su krakmolu ir kepimo milteliais sumaišytus miltus.
- Paskiausiai sudėti iki standžių putų išplaktus baltymus, juos į tešlą imaišyti atsargiai, apvartant. Viską sukrėsti ant riebalais išteptos ir džiūvėsėliais išbarstytos arba kepimo popieriumi ištiestos skardos.
- Mozūrą kepti vidutinio karštumo orkaitėje 35 - 40 min. Iškepusį atvėsinti ir puošti glajumi.