Šokoladinis pyragas be miltų, su lazdyno riešutais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Burnoje tirpstantis šokoladinis pyragas, kurio gamyboje nenaudojami miltai.

Ingredientai

  • Kakava 35 g
  • Vanduo 80 ml
  • Juodasis šokoladas 150 g
  • Sviestas 150 g
  • Cukrus 230 g
  • Lazdyno riešutai 100 g
  • Kiaušiniai 4 vnt

Eiga

  1. Kakavos miltelius išmaišome su verdančiu vandeniu. Šokoladą sulaužome gabaliukais ir tirpiname kartu su sviestu storasieniame puode nuolat maišant. Paliekame atvėsti. Tuo tarpu atskiriame trynius nuo baltymų, trynius išsukame su cukrumi, baltymus išplakame iki standžių putų. Lazdyno riešutus smulkiai susimalame. Kakavos masę sumaišome su šokolado mase ir tada su tryniais, sudedame lazdyno riešutus ir galiausiai atsargiai įmaišome baltymus. Aš dar įdėjau migdolų esencijos, ji man dera su šokoladu. Nors romo irgi tiktų. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 50-60 min.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!