Šokoladinis tortas su morengu

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Nuostabaus skonio tortas

Ingredientai

  • Juodasis šokoladas 100 g
  • Sviestas 100 g
  • Cukraus pudra 1 stiklinė (-ės)
  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Kepamieji milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Brendis 2 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinio baltymas 3 vnt
  • Cukrus 150 g
  • Kiaušinio trynys 3 vnt
  • Cukrus 100 g
  • Grietinėlė 125 ml
  • Sviestas 200 g
  • Šokoladas 70 g
  • Brendis 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Šokoladinis biskvitasIštirpinti šokoladą ir sviestą, įpilti brendį. Atvėsinti.Kiaušinius su cukraus pudra plakti 10 min. Įdėti šokoladinę masę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir dar plakti 3 min.Tešlą supilti į 26 cm kepimo formą ir kepti 40 min. 160 C įkaitintoje orkaitėje.
  2. MorengasIš pirmo reikia gerai išplakti baltymus. Po to, nuolat plakant, sudėti cukrų. Cukrų berti po kelis šaukštelius ir po kiekvieno cukraus įbėrimo baltymus plakti apie 1 min. Baltymai bus tinkamai išplakti, kai apvertus indą, baltymai išlaikys savo formą ir nekris iš indo.Ant kepimo popieriaus uždėti 24 cm kepimo formos dugną, apvesti apskritimą (kepimo metu baltymai padidės iki 26 cm apskritimo). Apversti popierių kita puse, sudėti baltymus. Baltymus 30 min. kepti 150 C įkaitintoje orkaitėje. Po to temperatūrą sumažinti iki 125 C ir kepti 10 min. Vėliau morengą kepti 100 C apie 1 val. 40 min.
  3. KremasGrietinėlę sumaišyti su cukrumi ir kiaušinių tryniais. Vandens garuose paruošti plikytą kremą - virti masę kol sutirštės ir ims kilti burbuliukai. Virimo metu masę nuolat maišyti, kad nesuvirtų tryniai. Paruoštą kremą atvėsinti.Ištirpinti šokoladą. Atvėsinti.Į mikserį įdėti kambario temperatūros sviestą ir, nuolat plakant, po truputį sudėti plikytą kremą, brendį. Pabaigoje įdėti tirpintą šokoladą.Kremą trumpam pastatyti į šaldytuvą.
  4. Sirupas 3 v. š. cukraus 3 v. š. brendžio1/2 st. vandensĮ puodą supilti vandenį ir brendį, suberti cukrų. Pakaitinti ant nedidelės ugnies, kol ištirps cukrus. Atvėsinti.
  5. Ganašas125 ml grietinėlės150 g juodo šokolado30 g sviesto2 v. š. brendžioGrietinėlę užvirinti, nukelti nuo ugnies. Į grietinėlę sudėti nedideliais gabalėliais sulaužytą šokoladą ir supjaustytą kambario temperatūros sviestą, įpilti brendį. Maišyti kol ištirps šokoladas su sviestu ir masė taps vientisa.
  6. SurinkimasŠokoladinį biskvitą padalinti į dvi dalis. Vieną dalį sulaistyti sirupu, sutepti šiltu abrikosiniu džemu ir kremu. Ant viršaus uždėti morengą, sutepti likusiu kremu ir uždėti antrą biskvito dalį. Tortą užpilti ganašu, galima pabarstyti smulkintais riešutais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!