Šparaginių pupelių salotos

Lengvai ir greitai paruošiamos šparaginių pupelių salotos, puikus pasirinkimas, kaip garnyras prie mėsos patiekalo ar kaip pagrindinis patiekalas.

Lengvai ir greitai paruošiamos šparaginių pupelių salotos, puikus pasirinkimas, kaip garnyras prie mėsos patiekalo ar kaip pagrindinis patiekalas.

Ingredientai

Šparaginės pupelės 350 g
Pomidoriukai 50 g
Alyvogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
Citrinų sultys 3 šaukštas (-ai)
Druska, pipirai Pagal skonį
Česnako pudra Pagal skonį
Fetos sūris 100 g
  • 1

    Šparagines pupeles nuplauti, nupjaustyti uodegytes. Į didelį puodą įpilti vandens, užvirti, pasūdyti ir sudėti šparagines pupeles. Virti apie 5-10 minučių kol pupelės suminkštės. Kad pupelės išliktų ryškios žalios spalvos, išvirtas sudėti į šalto vandens su ledukais dubenį ir iš karto nukošti per kiaurasamtį;

  • 2

    Pomidorus perpjauti per pusę ir sudėti į tą patį dubenį kartu su pupelėmis;

  • 3

    Alyvuogių aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos, pipirų, česnako milteliais;

  • 4

    Pasiruoštą padažą užpilti ant šparaginių pupelių ir pjaustytų pomidorų, palikti pastovėti šaldytuve apie 3 val, kad pasimarinuotų;

  • 5

    Prieš patiekiant užberti pjaustytą fetos sūrį;

  • 6

    Skanaus!

Panašūs receptai

Rūkytas kumpis su obuoliais 15min
Pikantiškos keptos bulvės 1val
Ant griliaus keptų daržovių sumuštinis 15min
Griliuje keptos vištienos salotos su mandarinais 30min
Skanieji kiaulienos suktinukai 5min
Graikiškos salotos 15min
Pomidorų ir mocarelos sūrio salotos 15min