Špinatiniai gnocchi

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 29, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Bulvės 1 kg
  • Miltai 500 g
  • Druska Pagal skonį
  • Fermentinis sūris 50 g
  • Kiaušiniai 1 vnt

Eiga

  1. Išvirkite bulves su lupenomis (žiūrėkite nepervirkite). Kol jos verda įkaitinkite keptuvę ir sudėkite šaldytus špinatus. Juos reikia šildyti kol neatšals, neišleis vandens. Kai vanduo išsileis, reikia kaitinti tol, kol jo neliks (špinatai turi būti kuo sausesni, nes poto reikės daugiau miltų į tešlą dėti). Šis veiksmas truks apie 15min. Poto palikite špinatus atvėsti.
  2. Palikite bulves keliolikai minučių atšalti ir tada nulupkite jas (kai kur skaičiau, kad gnocchi purumas itin priklauso nuo to ar bulvės darant tešlą bus šiltos ar ne).
  3. Nuluptas bulves sutrinkite, kad neliktų gumulėlių ir įmaišykite špinatus.Viską pamaišykte, kad špinatai po lygiai pasiskirstytų.
  4. Ant švaraus stalo paviršiaus pabarstykite miltų ir sudėkite trintas bulves. Ant jų pabarstykite druskos, pipirų, porą saujų sūrio.
  5. Dabar laikas miltams. Jei žiūrėjote mano nurodytą video, turbūt girdėjote, kad miltų reikia dėti maždaug pusę tiek kiek yra bulvių. Tačiau patariu neiškart taip aklai ir dėti. Dėkite didesnę dalį, o vėliau minkant žiūrėkite ar dar reikia ar ne. Viduryje padarykite tarpelį ir įmuškite kiaušinį.
  6. Dabar minkykite tešlą (filmuke labai gerai paaiškinta kaip tai daryti). Ir jei matot, kad tešla limpa prie rankų ar stalo, dėkite dar miltų ir minkykite.Kartokite kol tešla lengvai minkysis ir nelips niekur.
  7. Dabar laikas formuoti rutuliukus.Atgnybkite nuo tešlos gabaliuką, iš jo formuokite tokią pailgą juostą, tą juostą pjaustykite į tokius smulkesnius gabaliukus.
  8. Gumuliukus galite taip ir palikti, jei jums patinka tokia forma. Aš tarkos pagalba tokius vadinamus ’ežiukus’ dariau iš tų gumulėlių.
  9. Kartokite visą veiksmą, kol neliks tešlos. Šiuos gnocchi galima padėti į šaldiklį, skonis be abejo ne toks kaip šviežiai gamintų, bet tikrai neblogas.
  10. Jei norite kažko gaivesnio siūlau prieš darant bešamelio padažą, įkaitintoje keptuvėje išspausti kelias česnako skilteles, jas pakepinti, tada sudėti 10-15 mažų pomidoriukų, juos apibarstyti žiupsneliu druskos ir pipirų. Viską pakepinkite kol pomidoriukai išsileis ir tuomet paruoškite Bešamelio padažą, ir viską sumaišykite. Jei norisi kažko gurmaniško, siūlau va tokį paprastą dalyką. Imkite 200ml grietinėlės ir kokį nedidelį gabalėlį mėlynojo pelėsinio sūrio. Sūrį ištirpinkite kartu su grietinėle keptuvėje. Jei norite tiesiog paprastai, galima labai skaniai suvalgyti ir tiesiog su sviestu ar grietine, pasibarsčius kokių šviežių žolelių (pvz: baziliko, mairūno).

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!