Spurgos su medumi

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Soda 1 vnt
  • Kefyras 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 3 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus 1 pakuotė (-ės)
  • Aliejus Pagal skonį
  • Medus 100 g

Eiga

  1. Iš visų produktų sumaišyite irišminkykite tešlą. Jei tešla atrodys skystoka, įminkykite dar truputį miltų. Palikite 20 minučių kambario temperatūroje. Tešla turi būti riebios grietinės tirštumo.
  2. Puode įkaitinkite aliejų, truputį sumažinkite ugnį. Leiskite šaukštu į karštą aliejų tešlos gumuliukus. Virkite, kol paruduos.
  3. Mažame puodelyje įkaitinkite medų su keliais šaukštais vandens, įberkite mėgstamų prieskonių (cinamono, pipirų), pamaišykite. Palaistykite spurgas karštu medumi.
  4. Jei nemėgstate medaus, spurgas galima paprasčiausiai apibarstyti cukraus pudra, tada jų gaminimas pagreitės.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!