Sriuba crème d’orge
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Kreminė miežių sriuba su grietinėle ir tryniais
Ingredientai
- Perlinės Kruopos 1 stiklinė (-ės)
- Sviestas Pagal skonį
- Vištienos sultinys 2 l
- Grietinėlė Pagal skonį
- Kiaušinio trynys 1 vnt
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Baltieji pipirai Pagal skonį
Eiga
- Išbrinkinti ir su puse šaukšto sviesto išvirti perlines kruopas. Sutrinti kokteiliu plaktuvu arba pertrinti per tinklelį.
- Išvirti vištienos sultinį ir juo atskiesti sutrintas kruopas.
- Prieš tiekiant, sriubą uždaryti grietinėle išplaktą su kiaušinio tryniu. Kartu su sriuba patiekti baltos duonos arba batono skrebučių.