Degtienė su bulvėmis

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Ruginiai miltai 1 kg
  • Vanduo 5 l
  • Raugas 1 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Miltus suberti į skardą ir pakepinti orkaitėje ar krosnyje vis pamaišant, kol gražiai parunda. Po to juos suberti į puodą, užplikyti verdančiu vandeniu ir, pastoviai maišant, pavirinti.
  2. Nuimtą nuo ugnies užplikytų miltų masę supilti į statinaitę. Į pravėsusią masę įdėti duonos raugo, uždengti drobele ir parauginti.
  3. Pradėjusią rūgti degtienę laikyti vėsiai, kad neperrūgtų.
  4. Prieš ruošiant sriubą, masę gerai išplakti, į ją pridėti smulkiai supjaustytų svogūnų, pipirų ir druskos (pagal skonį).

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!