Pievagrybių sriuba

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 29, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Jei miško gėrybių atsargų neužsišaldėte ir neišsidžiovinote, visada padės prekybos centrų lentynos. Jose galima rasti ir visus metus Lietuvoje auginamų pievagrybių, ir netgi egzotiškų šitake ar panašių grybų.

Ingredientai

  • Vištienos sultinio kubeliai 2 kubelis (-iai)
  • Svogūnas 2 vnt
  • Lauro lapai Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Druska 1 šaukštas (-ai)
  • Juodieji pipirai 3 vnt
  • Vanduo 8 stiklinė (-ės)
  • Pievagrybiai 750 g
  • Svogūnas 2 vnt
  • Morkos 3 vnt
  • Salierai 2 vnt
  • Sviestas 50 g
  • Grietinė Pagal skonį
  • Kukurūzų miltai 4 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Citrinos žievelė 1 šaukštas (-ai)
  • Sezamo sėklos 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Pirmiausia paruoškite sultinį. Visas sudėtines dalis sudėkite į prikaistuvį dvigubu dugnu ir užvirinkite. Sultinį uždengtame puode virkite ant nedidelės ugnies 3–4 valandas, kol jis sutirštės. Nukoškite ir vėsinkite šaldytuve. Šaukštu nuimkite nuo viršaus sustingusius riebalus.
  2. Dideliame puode ištirpdykite sviestą. Sudėkite svogūnus, morkas, salierus. Kepinkite, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite česnako laiškus ir vėl pakepinkite. Suberkite pievagrybius, kukurūzų miltus ir viską gerai išmaišykite.
  3. Supilkite 6 stiklines sultinio ir virkite ant nedidelės ugnies 10–15 min, kol suminkštės grybai ir sutirštės sriuba. Suberkite druską, pipirus, tarkuotas citrinų žieveles.
  4. Prieš patiekdami įdėkite giretinės, įberkite sezamų sėklų. Patiekite pašildytuose dubenėliuose su Parmezano sūrio šiaudeliais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!