Vegetariška avinžirnių sriuba su ropėmis

Šefo receptai
Įkėlė: Geg 5, 2017
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Užkietėjusiems vegetarams.

Ingredientai

  • Kuminas 1 šaukštas (-ai)
  • Avinžirniai 400 g
  • Karis 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Raudonoji paprika 1 vnt
  • Ropė 1 vnt
  • Kukurūzai 1 stiklinė (-ės)
  • Pomidorų padažas 200 g
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Susmulkinkite česnakus ir svogūnus, nuskuskite ropę ir supjaustykite į kubelius kartu su paprika.
  2. Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Sumeskite svogūnus, česnakus, kuminą ir kario miltelius; maišydami virinkite kol svogūnai taps permatomi. Sumeskite avinžirnius, paprikos ir ropės kubelius, kukurūzus ir pomidorų padažą. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais; sumaišykite. Viską užvirinkite ant vidutinės ugnies ir tuomet sumažinę ugnį uždenkite ir leiskite iš lėto virti kol daržovės suminkštės, 1-2 valandas.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!