Sultingoji boba

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai 4 stiklinė (-ės)
  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Mielės 60 g
  • Kiaušinio trynys 14 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Džiuvesėliai Pagal skonį
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Romas Pagal skonį
  • Citrinų sultys 1 vnt

Eiga

  1. Pieną pašildyti iki reikiamos temperatūros (36° C), jame išmaišyti stiklinę miltų ir nedideliame cukraus kiekyje išleistas mieles. Viską išmaišius, tešlą apsijoti mitais, uždengti drobele ir šiltoje vietoje kildinti.
  2. Pakilusią tešlą pasūdyti ir gerai išplakti. Po to sudėti iki baltumo su likusiu cukrumi ištrintus trynius, įsijoti miltus. Į gerai išplaktą tešlą supilti tirpintą (tačiau nekarštą) sviestą ir dar kartą pakildinti.
  3. Pakilusią tešlą vėl išplakti (plakti ilgai, apie 20 min.). Išplaktą tešlą supilti į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais išbarstytą aukštą formą. Tešlos pilti tik 1/3 formos tūrio, ją pridengti drobele, dar kartą pakildinti.
  4. Kai tešla užpildo pusę formos tūrio, ją dėti į vidutinio karštumo įkaitintą orkaitę ir kepti apie 1 val.
  5. Iškepusią bobą atvėsinti formoje. Išimtą iš formos, vartant nuo vieno šono ant kito, kepinį palaistyti sirupu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!