Sultingoji boba
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Kvietiniai miltai 4 stiklinė (-ės)
- Pienas 2 stiklinė (-ės)
- Mielės 60 g
- Kiaušinio trynys 14 vnt
- Druska Pagal skonį
- Džiuvesėliai Pagal skonį
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Romas Pagal skonį
- Citrinų sultys 1 vnt
Eiga
- Pieną pašildyti iki reikiamos temperatūros (36° C), jame išmaišyti stiklinę miltų ir nedideliame cukraus kiekyje išleistas mieles. Viską išmaišius, tešlą apsijoti mitais, uždengti drobele ir šiltoje vietoje kildinti.
- Pakilusią tešlą pasūdyti ir gerai išplakti. Po to sudėti iki baltumo su likusiu cukrumi ištrintus trynius, įsijoti miltus. Į gerai išplaktą tešlą supilti tirpintą (tačiau nekarštą) sviestą ir dar kartą pakildinti.
- Pakilusią tešlą vėl išplakti (plakti ilgai, apie 20 min.). Išplaktą tešlą supilti į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais išbarstytą aukštą formą. Tešlos pilti tik 1/3 formos tūrio, ją pridengti drobele, dar kartą pakildinti.
- Kai tešla užpildo pusę formos tūrio, ją dėti į vidutinio karštumo įkaitintą orkaitę ir kepti apie 1 val.
- Iškepusią bobą atvėsinti formoje. Išimtą iš formos, vartant nuo vieno šono ant kito, kepinį palaistyti sirupu.