Sūrio duonelės

Nepaprastai skani sūrio duonelė.

Nepaprastai skani sūrio duonelė.

Ingredientai

Tapijokos miltai 1.5 stiklinė (-ės)
Riebi grietinėlė 70 ml
Vanduo 70 ml
Svietas 15 g
Druskos 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
Kiaušinis 1 vnt
Tarkuotas čedario sūris 1/2 stiklinė (-ės)
  • 1

    Pieną, vandenį ir sviestą supilkite į nedidelį puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies.

  • 2

    Maišydami leiskite sviestui ištirpti. Kai pradės kilti nedideli burbuliukai, puodą nukelkite nuo viryklės ir suberkite tapijokos miltus ir išmaišykite. Palikite masę 5 min. atvėsti.

  • 3

    Išplakite kiaušinį ir jį supilkite į tapijokos masę ( kuri neturi būti karšta, nes priešingu atveju kiaušinis nuo karščio ims trauktis) ir gerai išminkykite. Suberkite tarkuotą sūrį ir dar kartelį išmaišykite, kol masė ims panašėti į tešlą.

  • 4

    Šaukšteliu (kurį pašlapinkite vandeniu, kad tešla mažiau liptų) ar rankomis formuokite 3-5 cm rutuliukus ir juos dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, palikdami kelių cm tarpus tarp rutuliukų.

  • 5

    Skardą pašaukite į iki 200°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 min., kol rutuliukai išsipūs ir gražiai pageltonuos. Skaniausia valgyti dar šiltus.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Rūkytas kumpis su obuoliais 15min
Ant griliaus keptų daržovių sumuštinis 15min