Sūrio pyragas

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Paprastas ir labai skanus sūrio pyragas pietums ar vakarienei.

Ingredientai

  • Varškė 400 g
  • Sviestas 200 g
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Fermentinis sūris 450 g
  • Česnakas 5 skiltelė (-ės)
  • Majonezas 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Sviestą sutarkuoti su burokine tarka, sumaišyti su varške (sumaigyti arba sumalti mėsmale). Sudėti kiaušinius, sumaišyti, suberti miltus (sumaišytus su kepimo milteliais). Gautą lipnią masę padalinti į dvi dalis (viena kiek didesnė bus pagrindas ir šonai) galima kočioti arba palaikyti šaldytuve,kad lengviau kočiotųsi.
  2. Sūrį sutarkuoti su burokine tarka, sumaišyti su majonezu, įspaustu česnaku ir prieskoniais (dedu Viduržemio jūros rinkinuką)
  3. Didesnį tešlos gabalą iškočioju arba rankomis "išspaudau" iškart ant kepimo popieriaus išklotos skardos užleidžiant kraštus. Tešla gaunasi minkšta, tenka miltuotis rankas. Įdedam sūrio įdarą. Ant viršaus uždedama likusi tešla. Paviršių subadyti su šakute, patepti išplaktu kiaušiniu.
  4. Kepti apie 40 min. vidutinio kaitrumo orkaitėje (160-200 C)
  5. Valgyti praaušus. Skanaus :)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!