Šveicariškas riešutų pyragas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Nuostabaus skonio pyragas

Ingredientai

  • Miltai 350 g
  • Cukrus 400 g
  • Margarinas 250 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Graikiniai riešutai 300 g
  • Grietinėlė 100 g
  • Medus 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Pagrindams: 350 g miltų 200 g cukraus 250 margarino 1 kiaušinis Visus ingredientus sumetam į kombainą, margariną smulkiai supjaustytą ir greitai sukapojame. Gaunasi tokia trupiniuota tešla, kurią aš dar rankomis suminkau į vieną gabalą. Tada dedame šaltai kokiai valandai.
  2. Įdarui: 300 g graikiškų riešutų 200 g cukraus 100 g grietinėlės 3šaukštai medaus. Taigi grietinėlę su cukrum ir medum užkaičiam ir užverdam, paverdam ant mažos ugnies maišant kol pagels. Suberiam riešutus ir dar paverdam. Paliekam atvėsti. Dvi kepimo formas išsiklojam kepimo popieriumi, tada tešlą arba kočiojam, arba apspaudžiam į formą pirštais, suformuodami apačią ir sieneles (aš vartoju antrą variantą, kraščiukus lygiai nupjaunu su peiliu). Supilam įdarą ir kepam apie 40 min. 200 laipsnių orkaitėje.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!