Šventinis riešutų tortas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Nustebinkite savo svečius lengvai pagaminamu ir nepaprastai gardžiu itališku tortu.

Ingredientai

  • Graikiniai riešutai 300 g
  • Kiaušinio baltymas 8 vnt
  • Cukrus 300 g
  • Miltai 200 g
  • Grietinėlė 400 ml
  • Juodasis šokoladas 150 g

Eiga

  1. Smulkiai sukapokite riešutus. Išplakite kiaušinių baltymus, palaipsniui berdamos cukrų. Įmaišykite riešutus ir miltus. Gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą masę. Jei masė gausis per skysta, galite miltų įdėti daugiau.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Iš kepimo popieriaus iškirpkite 6 apskritimus, tokio paties skersmens kaip torto forma. Įdėkite vieną lakštą į formą, paskleiskite ant jo plonu sluoksniu 1/6 masės. Įstatykite formą į orkaitę ir kepkite 5 minutes. Tokiu pat būdu iškepkite dar 5 apskritimus.
  3. Sulaužykite 100 g šokolado mažais gabaliukais, išlydykite juos karšto vandens vonelėje. Ištepkite lydytu šokoladu visus apskritimus, išskyrus vieną. Palaukite, kol atvės.
  4. Likusį šokoladą sutarkuokite stambia tarka. Išplakite grietinėlę, atidėkite į šalį 3-4 šaukštus, o likusią grietinėlę sumaišykite su tarkuotu šokoladu.
  5. Ištepkite grietinėle su šokolado drožlėmis 5 lakštus, kuriuos jau buvote aplieję šokoladu. Sudėkite sluoksniais.
  6. Ant viršaus uždėkite neišteptą paplotį. Padenkite jį likusia grietinėle. Tortą galima papuošti šokolado gabalėliais ar drožlėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!