Šventinis sūris
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Varškė 1 kg
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Cukrus Pagal skonį
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Šilauogės 200 g
- Vanilinis cukrus 1 pakuotė (-ės)
- Sviestas 100 g
Eiga
- Dubenėlyje mediniu šaukštu gerai išsukami sviestas, tryniai, medus ir vanilinis cukrus.
- Varškė pirmiausia ištrinama per sietelį arba sumalama mėsmale.
- Į ją suberiamos nuplautos ir nusausintos šilauogės.
- Viskas gerai išsukama.
- Masė sudedama į sudrėkintą sūrmaišį ir parą laikoma paslėgta.
- Šventinis sūris pateikiamas supjaustytas ant lentelės ar lėkštėje.