Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Karšti sausainiai bus minkšti, tačiau atvėsę patampa neįtikėtinai traškūs.

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Rudasis cukrus Pagal skonį
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Kiaušinio baltymas 1 vnt
  • Pieniškas šokoladas 150 g

Eiga

  1. Elektriniu maišytuvu išplakite sviestą su abiejų rūšių cukrumi ir romo esencija iki purios masės (jei suksite rankomis, reikės padirbėti). Įmuškite kiaušinį, baltymą ir vėl išplakite.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska ir sudėkite į sviesto plakinį. Gerai išmaišykite plaktuvu ar mediniu šaukštu. Į tešlą įmaišykite šokolado gabalėlius.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 185 C laipsnių. Sausainius dėliokite valgomuoju šaukštu į sviestiniu popieriumi padengtą skardą. Vienam dideliam sausainiui naudokite pilną valgomąjį šaukštą tešlos, sausainius dėliokite ne mažesniais nei 15 cm tarpais, nes kepdamas tešlos kauburėlis labai išbėga į šonus, taip suformuodamas taisyklingus apvalius sausainius. Taigi, į standartinę skardą sutalpinsite ne daugiau nei 9 sausainius.
  4. Kepkite, kol sausainiai švelniai pagels - apie 12-17 minučių, jei orkaitėje karštis nevienodas, skardą viduryje kepimo rekomenduoju apsukti, kad visi sausainiai įgautų vienodą spalvą.
  5. Iškepusius sausainius mentele nuimkite nuo skardos ir atvėsinkite.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!