Sviestiniai sausainiukai pertepti kondensuotu pienu

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Sviestiniai sausainiukai pertepti kondensuotu pienu 

Ingredientai

  • Sviestas 250 g
  • Cukraus pudra 125 g
  • Aliejus 60 ml
  • Miltai 500 g
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kondensuotas pienas 1 vnt
  • Šokoladas 200 g

Eiga

  1. Pirmiausiai reikia išvirti kondensuotą pieną - dėti neatidarytą skardinę į puodą, pilti vandens tiek, kad skardinę visiškai apsemtų, užvirti, uždengti puodą dangčiu ir virti 1,5 - 2 val. Ataušinti. Geriausia tai pasidaryti iš vakaro.
  2. Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukraus pudra. Įmaišyti aliejų. Per kelis kartus įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Šiek tiek paminkyti tešlą rankomis. Jei tešla atrodo per sausa, įpilti dar šiek tiek aliejaus ir vėl paminkyti. Tešlą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išpjauti norimos formos sausainius. Arba galima suformuoti rutuliukus, dėti juos į skardą ir šiek tiek paspausti šakute.
  3. Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotas skardas ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje, kol šiek tiek pagels. Sausainiai šiek tiek pasipūs, todėl reikėtų palikti tarpelius. Ataušinti. Ataušusius sausainius po du suklijuoti virtu kondensuotu pienu.
  4. Gerą kokybišką šokoladą ištirpinti su šlakeliu bekvapio aliejaus ant vandens garų vonelės. Vieną suklijuotų sausainių galą pamerkti į šokoladą ir dėti ant kepimo popieriaus, kad visiškai sustingtų.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!