Tešloje kepti vaisiai

Kitoks blynų receptas arba blynai su siurprizu viduje.

Kitoks blynų receptas arba blynai su siurprizu viduje.

Ingredientai

Miltai 200 g
Pienas 200 g
Kiaušiniai 1 vnt
Aliejus 3 šaukštas (-ai)
Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
Druska 1 žiupsnelis
Cukrus 1 šaukštas (-ai)
Įvairūs vaisiai (obuoliai, kriaušės, ananasai) 12 riekė (-ės)
  • 1

    Šiame recepte galima naudoti įvairius vaisius - tiek šviežius, tiek konservuotus. Svarbiausia, kad jie būtų supjaustyti griežinėliais ir su skylute per vidurį (kaip baronka).

  • 2

    Paruoškite blynų tešlą. Išplakite kiaušinį iki grietinės konsistencijos, įmaišykite pieną bei aliejų. Atskirai sumaišykite birius produktus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Į kiaušinio ir pieno mišinį iš lėto berkite sausus produktus ir maišykite tešlą.

  • 3

    Įkaitinkite keptuvę ir ją paruošikte blynų kepimui.

  • 4

    Paruoštą vaisių griežinėlį dėkite į tešlą, o tada į keptuvę ir kepkite, kaip paprastą blyną. Kiekvieną blyno pusę apkepkite apie 1-2 min. Serviruokite su klevų sirupu.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Minkštieji sausainiai su šokolado gabaliukais 30min
Morkų pyragas 30min
Gervuogių pyragėlis 1val 30min
Cukrumi apkepti pekano riešutai 1val 30min
Blyneliai su bananais 30min