’tetrazzini’ spagečiai su voveraitėmis

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Voveraitės 400 g
  • Vynas baltas 200 ml
  • Spagetti makaronai 400 g
  • Grietinėlė 500 ml
  • Fermentinis sūris 200 g
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Bazilikas Pagal skonį
  • Pienas 100 ml

Eiga

  1. Kruopščiai nuplaukite voveraites. Paruoškite du puodus su vandeniu (vienas makaronams virti, kitas voveraitėms).
  2. Sutvarkytas voveraites dėkite į verdantį vandenį, įmeskite žiupsnį druskos ir virkite apie penkiolika minučių.Vandenį išpilite.
  3. Kai voveraitės išvirs, vanduo makaronams jau turėtų būti užviręs, taigi meskite makaronus (nepamirškite poros žiupsnių druskos, ir šaukšto aliejaus).
  4. Kol verda makaronai, laikas ruošti padažą. Įkaitinkite keptuvę, į ją įpilkite šiek tiek aliejaus ir išspauskite česnaką, tada suberkite voveraites, pabarstykite pipirų(pagal skonį), porą žiupsnių druskos ir baziliko.Viską apkepkite porą minučių. Tada įpilkite šimtą mililitrų baltojo vyno ir ant nedidelės ugnies pakaitinkite viską.Poto pilkite pusę grietinėlės, nedidelę saują Džiugo.Pamaišykite. Po poros minučių supilkite likusią grietinėlę, penkiasdešimt mililitrų balto vyno, pamaišykite ir meskite dar saują Džiugo.Į pabaigą supilkite pieną ir gerai pamaišykite.Padažas turėtų būti itin skystas (jokiu būdu ne glitus).Patikrinkite ar jums užtenka prieskonių, įberkite jei trūksta.
  5. Makaronai jau bus išvirę. Nupilkite nuo jų vandenį ir supilkite visą padažą esantį keptuvėje.Pamaišykite.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki dviejų šimtų laipsnių.Paruoškite karščiui atsparų indą ir į jį supiklite makaronus su padažu.Ant viršaus pabarstykite Džiugo. Kepkite apie penkiolika minučių, kol sūris apskrus.
  7. Ant apskrudusio sūrio pašlakstykite likusio baltojo vyno.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!