Tortas Napoleonas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Riebus, tačiau ypatingo skonio tortas.

Ingredientai

  • Miltai 700 g
  • Sviestas 1000 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Grietinė 4 šaukštas (-ai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 350 g
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Vanilinis cukrus 1 pakuotė (-ės)

Eiga

  1. Ant medinės lentos paberiame miltus, užbarstome druskos, padarome duobutę, supilame grietinę, įmušame kiaušinį, sudedame atšaldyto sviesto gabaliukus ir kapojame tol, kol nelieka sausų miltų.
  2. Tada tešlą suspaudžiame į rutuliuką, pridengiame ir atšaldome. Imame po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočiojame plonyčius papločius.
  3. Apipjauname pagal pageidaujamo dydžio formą ir subadome šakute. Skardą išklojame kepimo popieriumi, šiek tiek sudrėkiname vandeniu, dedame paplotį ir kepame 170-180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta. Taip išsikepame visus torto papločius.
  4. Nuopjovas taip pat išsikepame, nes bus reikalingos apibarstymui. Atvėsusias nuopjovas sutrupiname.
  5. Torto Napoleonas kremui skirtą sviestą išlydome, suberiame miltus ir maišant pakaitiname, kol miltai pradeda gelsti. Atskirai užviriname pieną su cukrumi ir plona srovele stipriai maišant supilame į sviestą su miltais. Nuolat maišant truputį pakaitiname, nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname. Tada po vieną įmušame kiaušinio trynius, suberiame vanilinį cukrų ir gerai išplakame, kol kremas tortui pasidaro purus.
  6. Atvėsusius torto papločius pertepame paruoštu kremu, truputį paspaudžiame. Galima vieną paplotį pertepti rūgštesne uogiene (pvz. spanguolių). Torto viršų ir kraštus aptepame kremu ir apibarstome trupiniais. Perteptas tortas Napoleonas išlaikomas per naktį, kad kremas geriau įsigertų į papločius.
  7. Pastaba. Tortas gaunasi pakankamai didelis, tad norint mažesnio kiekio, ingredientų kiekį mažiname mažiname pusiau/proporcingai.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!