Tortas "gaiva"
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Nepaprastai gaivus ir skanus tortas. Tai dar vienas variantas kaip paruošti maskarponės sūrio tortą .
Ingredientai
- Maskarponė 300 g
- Grietinėlė 200 g
- Sausainiai 1 vnt
- Želatina 30 g
- Sviestas 100 g
- Citrina 1 vnt
- Persikai 1 skardinė (-ės)
Eiga
- Paruoškite torto pagrindą: sausainius sumalkite mėsmale ar susmulkinkite. ištirpinkite sviestą ir supilkite į sausainių masę. Išmaišykite ir paruošta mase išklokite torto formą (prieš tai išklokite formą maistine plėvele, bus lengviau išiimti tortą). Padėkite torto paplotį į šaldytuvą, kol ruošite kitą sluoksnį.Maskarponės sūrį sudėkite į didesnį dubenį, supilkite jogurtą, išplakite.
- Ištirpinkite želatiną ir taip pat supilkite į masę maišydami, kad nesušoktų į gumulėlį. Įtarkuokite ciktrinos živelių, įpilkite citrinos sulčių, įberkite cukraus pudros pagal skonį. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir sukrėskite ją į dubenį su sūrio mase. Viską atsargiai išplakite plakikliu. Į paruoštą masę pridedame pjaustytų persikų, šiek tiek pasiliekame papuošimui.
- Supilame baltajį skanėstą ant paruošto pagrindo. Dedame tortą į šaldytuvą, kad sustingtų. Tada išimame iš formos ir puošiame. Šį sykį mano tortas puoštas persikų skiltelėmis, aplijau jas želė. Pakraštėliai iš plaktos grietinėlės.