Tortas "malkos po sniegu"

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

P.S. Darydama šį tortą maniau, kad bus labai riebus - tiek grietinės! Bet gavosi skanus, visai neriebus tortas. Formuodama piramidę, po kiekvieno kremo sluoksnio, tortą trumpam pastatydavau į šaldytuvą, kad kremas šiek tiek sustingtų.

Ingredientai

  • Sviestas 250 g
  • Grietinė 200 g
  • Miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Grietinė 600 g
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Želatina 10 g
  • Vyšnios 1 kg

Eiga

  1. Šaldytas vyšnias atitirpinti.
  2. Sviestą sutarkuoti burokine tarka. Sudėti grietinę, gesintą sodą, suberti miltus. Išminkytą tešlą padalinti į 15 dalių ir 3 val. pastatyti į šaldytuvą. Išėmus iš šaldytuvo, kiekvieną tešlos kamuolėlį iškočioti į pailgus lakštus. Kiekvieno lakšto viduryje sudėti vyšnias ir susukti vamzdelius, užspaudžiant vamzdelių galus, kad vyšnios nepabėgtų :) Vamzdelius kepti 200 C orkaitėje apie 15 min. Iškeptus vamzdelius atvėsinti.
  3. Kremui grietinę išplakti su cukrumi, citrinos rūgštimi, įdėti grietinėlės standiklio arba ištirpintos želatinos.
  4. Vamzdeliams atvėsus, jau galima "statyti" piramidę. Ant lėkštės sudėti 5 vamzdelius. Juos apipilti kremu. Tuomet tarpuose dėti 4 vamzdelius, vėl apipilti kremu. Ir taip toliau - 3 vamzdeliai, kremas, 2 vamzdeliai, kremas, 1 vamzdelis, kremas. Piramidę statyti į šaldytuvą.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!