Tortas "malkos po sniegu"
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
P.S. Darydama šį tortą maniau, kad bus labai riebus - tiek grietinės! Bet gavosi skanus, visai neriebus tortas. Formuodama piramidę, po kiekvieno kremo sluoksnio, tortą trumpam pastatydavau į šaldytuvą, kad kremas šiek tiek sustingtų.
Ingredientai
- Sviestas 250 g
- Grietinė 200 g
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Grietinė 600 g
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Želatina 10 g
- Vyšnios 1 kg
Eiga
- Šaldytas vyšnias atitirpinti.
- Sviestą sutarkuoti burokine tarka. Sudėti grietinę, gesintą sodą, suberti miltus. Išminkytą tešlą padalinti į 15 dalių ir 3 val. pastatyti į šaldytuvą. Išėmus iš šaldytuvo, kiekvieną tešlos kamuolėlį iškočioti į pailgus lakštus. Kiekvieno lakšto viduryje sudėti vyšnias ir susukti vamzdelius, užspaudžiant vamzdelių galus, kad vyšnios nepabėgtų :) Vamzdelius kepti 200 C orkaitėje apie 15 min. Iškeptus vamzdelius atvėsinti.
- Kremui grietinę išplakti su cukrumi, citrinos rūgštimi, įdėti grietinėlės standiklio arba ištirpintos želatinos.
- Vamzdeliams atvėsus, jau galima "statyti" piramidę. Ant lėkštės sudėti 5 vamzdelius. Juos apipilti kremu. Tuomet tarpuose dėti 4 vamzdelius, vėl apipilti kremu. Ir taip toliau - 3 vamzdeliai, kremas, 2 vamzdeliai, kremas, 1 vamzdelis, kremas. Piramidę statyti į šaldytuvą.