Tortas "rafaelo"

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Tortas "rafaelo" 

Ingredientai

  • Kiaušiniai 5 vnt
  • Cukrus 230 g
  • Miltai 230 g
  • Aliejus 65 g
  • Vanilė 1 vnt
  • Kepamieji milteliai 20 g
  • Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
  • Sviestas 200 g
  • Grietinėlės standiklis 2 vnt
  • Smulkintas kokosas 50 g

Eiga

  1. Kiaušinius plakti su cukrumi ir vanilinu, kol masė patrigubės ir pabals (apie 5 minutes). Plakant plona srovele supilti aliejų ir dar minutę paplakti, sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir viską gerai išsmaiyti lengvais judesiais nuo dugno link viršaus. Iki 190 laipsnių temperatūros įkaitinti orkaitę. Tešlą pasidalinti į lygias 4 dalis (aš kepiau 24 cm skersmens torto formoje), formą iškloti kepimo popieriumi ir pilti vieną dalį tešlos. Kepti 10 minučių, kol vos parus, tačiau del visa ko patikriname medinių pagaliuku, ar iškepė (pagaliuką įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti sausas). Taip iškepame visus keturis blynus. Aš vs išimtus iš karto apverčiau aukštyn kojom ant kieto lygaus paviršiaus, pakloto popieriaus, kad butu lygūs.
  2. 1 indelis kondensuoto pieno (mano nuomone buvo jo per daug, pakaktų ir pusės indelio, nes per saldus gavosi tortas), 200 g sviesto (geriau tikrojo, o ne riebalų mišinio), 450 g grietinėlės plakimui, 2 pakeliai grietinėlės standiklio, 50 g kokoso drožlių. Grietinėlė išplakti su standiklių ir padėti į šaldytuvą. Minkštą sviestą išplakti su kondensuotu pienu (produktus prieš tai palaikykite bent porą valandų kambario temperatūroje). Suberti kokosų drožles ir gerai išmaišyti. Gautają masę taip pat padėti į šaldytuvą pusvalandžiui. Tuomet abi mases (grietinėlę ir sviestinį kremą) sumaišome.
  3. Biskvitams sulaistyti pasiruošiame cukraus ir vandens tirpalo (apie pusę litro vandens + 1 valgomas šaukštas cukraus), įlašiname keletą lašų citrinos sulčių (pagal skonį). Į paruoštą tortinę dedame biskvitą, sulaistome, dedame 1/3 dalį kremo ir taip sluoksniuojame. Viršutinis sluoksnis turi būti biskvitinis.
  4. Padedame torčiuką į šaldytuvą pastovėti (geriausia per naktį), kad susigertų kremas į biskvitus (aš dar jį truputį lengvai paslėgiau).

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!