Tortas "rožytė"

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Tortas "rožytė"

Ingredientai

  • Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Tirpintas sviestas 50 g
  • Miltai 7 šaukštas (-ai)
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kefyras 500 ml
  • Grietinėlė 250 ml
  • Cukrus 5 šaukštas (-ai)
  • Želatina 1 šaukštas (-ai)
  • Persikai 1 skardinė (-ės)
  • Ananasas 1 skardinė (-ės)

Eiga

  1. Biskvitui skirtus produktus(kondensuotą pieną, kiaušinį, sviestą, miltus, gesintą sodą) sumaišyti. Supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje. Iškeptą biskvitą padalinti į 3 dalis, sulaistyti konservuotų vaisių sirupu.
  2. Kefyrą sumaišyti su likusiu konservuotų vaisių sirupu, supilti išbrinkintą želatiną. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standžios masės, atsargiai įmaišyti į kefyrą.
  3. Į torto formą, su nuimamais šonais, dėti vieną biskvito dalį, sudėti 1/2 supjaustytų konservuotų persikų ir ananasų, užpilti 1/3 kremo. Taip sudėti visus sluoksnius, papuošti norimais vaisiais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!