Tortas "rožytė"
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Tortas "rožytė"
Ingredientai
- Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Tirpintas sviestas 50 g
- Miltai 7 šaukštas (-ai)
- Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kefyras 500 ml
- Grietinėlė 250 ml
- Cukrus 5 šaukštas (-ai)
- Želatina 1 šaukštas (-ai)
- Persikai 1 skardinė (-ės)
- Ananasas 1 skardinė (-ės)
Eiga
- Biskvitui skirtus produktus(kondensuotą pieną, kiaušinį, sviestą, miltus, gesintą sodą) sumaišyti. Supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje. Iškeptą biskvitą padalinti į 3 dalis, sulaistyti konservuotų vaisių sirupu.
- Kefyrą sumaišyti su likusiu konservuotų vaisių sirupu, supilti išbrinkintą želatiną. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standžios masės, atsargiai įmaišyti į kefyrą.
- Į torto formą, su nuimamais šonais, dėti vieną biskvito dalį, sudėti 1/2 supjaustytų konservuotų persikų ir ananasų, užpilti 1/3 kremo. Taip sudėti visus sluoksnius, papuošti norimais vaisiais.