Tortas Voveraitė

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Paprastas, bet labai skanus torto receptas

Ingredientai

  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Pienas 8 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 8 šaukštas (-ai)
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Miltai Pagal skonį
  • Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
  • Sviestas 200 g
  • Lazdyno riešutai 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti pieną, aliejų, sodą. Viską gerai išmaišyti. Po truputį berti miltus, minkyti, kol tešla nelips prie rankų ir bus sunku įspausti pirštu. Tešlą padalinti į 5 vienodas dalis, suformuoti rutuliukus ir 2 val. pastatyti į šaldytuvą.Išimtą iš šaldytuvo tešlą po vieną rutuliuką sutarkuoti burokine tarka, kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje, kol trupiniai paruduos. Iškeptus trupinius sulaužyti, jei sulipo kepimo metu, sumaišyti su kremu, sudėti į formą, gerai suspausti. Užpilti šokoladiniu glajumi, apibarstyti smulkintais lazdyno riešutais.
  2. Kremui: kondensuoto pieno indelį pavirti 30 min. Kai atauš, sumaišyti su tirpintu sviestu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!