Tortas “tinginys” su džiovintomis šilauogėmis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Tortas “tinginys” su džiovintomis šilauogėmis.

Ingredientai

  • Sausainiai 2 pakuotė (-ės)
  • Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
  • Citrina Pagal skonį
  • Riešutų sviestas 100 g
  • Kava 1 stiklinė (-ės)
  • Šilauogės 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Sutrupinti sausainiai, sukapoti riešutai ir nuplautos bei nusausintos džiovintos šilauogės suberiamos į dubenį, viskas apšlakstoma stipria kava.
  2. Kondensuoto pieno skardinė 1 val verdama ant nestiprios liepsnos, po to atvėsinama, keletą kartų pakeičiant šaltą vandenį.
  3. Atvėsęs kondensuotas pienas supilamas ant susmulkintų produktų.
  4. Viskas gerai išmaišoma ir sudedama į norimos formos indą, išklotą kepimo popieriumi.
  5. Torto paviršius puošiamas sausainiais ir džiovintomis šilauogėmis.
  6. Pagamintas tortas 3-4 val palaikomas vėsioje patalpoje ar šaldytuve.
  7. Pateikiamas suraikytas riekelėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!