Trapios tešlos pyragas su šilauogėmis

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 26, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Ingredientai

  • Sviestas 200 g
  • Cukrus 100 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Miltai 250 g
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Grietinė Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį
  • Želatina 2 šaukštas (-ai)
  • Šilauogės Pagal skonį

Eiga

  1. Iš tešlai skirtų produktų paruošiama trapi tešla, kuri 2 val laikoma šaldytuve, kad atvėstų. Po to iškočiojamas 0,5 cm storio lakštas, kuriuo išklojama nestoru riebalų sluoksniu patepta kepimo forma. Stengtis, kad lakštas vienodai padengtų ir formos kraštus. Lakšto dugnas keletoje vietų pabadomas šakute, kad kepant nesideformuotų (kai kurios šeimininkės praktikuoja ant lakšto viršaus uždėti pergamentinio ar kepimo popieriaus lapą ir iki pat formos kraštų pripilti žirnių ar pupelių - svoriui).
  2. Pyrago pagrindas kepa įkaitintoje iki 170-200C temperatūros orkaitėje apir 20 min. Po to nuimamas popierius su pupelėmis, atvėsęs pyrago pagrindas išimamas iš formos.
  3. Paruošiamas kremas: Grietinė mikseriu suplakama su cukrumi. Želatina išbrinkinama nedideliame filtruoto ar virinto ir atvėsinto vandens kiekyje, išleidžiama, atvėsinama ir plona srovele supilama į nuolat maišomą grietinę. Šis kremas supilamas ant pyrago pagrindo, puošiama šilauogėmis. Dalį uogų galima įmaišyti ir į kremą. Pyragas 0,5 val. palaikomas šaltai.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!