Trapios tešlos sausainiai - triufeliai su šilauogėmis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Trapios tešlos sausainiai - triufeliai su šilauogėmis

Ingredientai

  • Margarinas 250 g
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Spiritas 2 šaukštas (-ai)
  • Šilauogės 60 vnt
  • Cukrus 2 stiklinė (-ės)
  • Kakava 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Atšaldytas margarinas sutarkuojamas stambia tarka, į jį suberiamas persijotas miltinis cukrus, supilamas spiritas, įsijojami miltai. Viskas gerai ir greit išminkoma: jei tešla labai limpa prie rankų, galima dar įdėti miltų.
  2. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, formuojami maždaug graikinio riešuto dydžio triufelio formos sausainiai, į kurių vidų įdedama po šilauogės uogą. Į skardą sausainiai dedami paliekant tarpelius, nes kepant jie iškyla. Kepami iki 180-200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 min, kol gražiai pagelsta.
  3. Dar karšti triufeliai apvoliojami plačiame dubenyje sumaišytame prieš tai išsijotų miltinio cukraus-kakavos miltelių mišinyje. Papuošti gaminiai sudedami ant pergamentinio ar kepimo popieriaus, kad atvėstų. Išeiga apie 60 susainių-triufelių.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!