Trapus obuolių pyragas su varške

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Trapus obuolių pyragas su varške.

Ingredientai

  • Miltai 2.5 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1.5 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 200 g
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Varškė 350 g
  • Citrinų sultys 1 vnt
  • Grietinė 200 g
  • Obuoliai 9 vnt

Eiga

  1. Į indą berkite miltus, cukrų (1 stiklinę), kepimo miltelius ir išmaišykite. Tada dėkite sviestą ir su šakute maigykite kol pasidarys vienodi trupiniai. Į skardą, kurioje kepsite pyragą sudėkite 3/4 tešlos.Kitą dalį kol kas atidėkite.
  2. Kitame inde ruošite įdarą, taigi suplakite kiaušinius su puse stiklinės cukraus, įpilkite citrinos sultis, tarkuotas citrinos žieveles, grietinę, varškę ir gerai išmaišykite.
  3. Gautą įdaro masę pilkite į skardą kurioje yra paskirstyta tešla.
  4. Nulupkite obuolius, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite stambesniais gabaliukais. Gabaliukus paskirstykite ant įdaro masės po lygiai visur.
  5. Ant pyrago tešlos išbarstykite likusią tešlos dalį.
  6. Dėkite pyragą į iš anksto įkaitiną orkaitę iki 200laipsnių ir kepkite apie 35min.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!