Trapūs sausainiai su džemo įdaru
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Trapūs sausainiai su džemo įdaru
Ingredientai
- Miltai 600 g
- Cukrus 150 g
- Aliejus 150 g
- Kiaušiniai 3 vnt
- Vanilė 8 g
- Džemas 300 g
- Cukraus pudra 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Kiaušinius suplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir aliejumi. Palaipsniui suberti miltus ir kepimo miltelius. Tešlą minkyti kelias minutes, po to padalinti į keturis dalis. Kiekvieną tešlos kamuoliuką iškočioti į ploną lakštą (kuo plonesnė bus tešla, tuo trapesni bus sausainiai). Išspausti norimos formos sausainius. Artėjant Valentino dienai, aš pasirinkau širdeles - juk reikia nors kartą metuose panaudoti turimas formeles :) Pusėje sausainių mažesnio dydžio formele išspausti ir išimti viduriukus.
- Sausainius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.
- Iškepusius sausainius atvėsinti.
- Sausainius sutepti džemu. Sausainius su išspaustais viduriukais apibarstyti cukraus pudra ir uždėti ant sausainių su džemu.