Traškios bulvės orkaitėje

Skanios trakios bulvės, tiks prie daugelio patiekalų.

Skanios trakios bulvės, tiks prie daugelio patiekalų.

Ingredientai

Bulvės 7 vnt
Česnakai 6 stiklinė (-ės)
Alyvogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
Sviestas 80 g
Petražolės, druska, pipirai Pagal skonį
  • 1

    Česnako skilteles nulupame, 3 skilteles sutriname česnako spaustuku. Sviestą ištirpiname puode ar mikrobanginėje.

  • 2

    Bulves gerai nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į dubenį. Sumaišome su 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, 2 valg. š. lydyto sviesto ir sutrintu česnaku. Pagardiname druska, pipirais.

  • 3

    Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame bulves taip, kad skiltelės nesiliestų tarpusavyje. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min, tada apverčiame ir dar kepame 15-20 min, kol bulvės gražiai apskrunda.

  • 4

    Sutriname 3 česnako skilteles, viename indelyje sumaišome kartu su likusiu sviestu, alyvuogių aliejumi ir petražolėmis tada iškeptas bulves sudedam i duobenį ir išmaišome, kad viskas apsidengtų.

  • 5

    Kepti jau įkaitintoje orkaitėje apie 220 laipsnių.

  • 6

    Skanaus!

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Cepelinai su mėsa 45min
Kugelis 5min
Kugelis su vištiena 30min
Bulvių plokštainis 30min
Įdaryti bulvių „krepšeliai“ 30min