Traškūs cukinijos griežinėliai su česnakiniu padažu

Puikus skanėstas su traškia plutele ir gaiviu česnakiniu padažu. Tiks tiek paprastą dieną, tiek ir švientiniam stalui!

Puikus skanėstas su traškia plutele ir gaiviu česnakiniu padažu. Tiks tiek paprastą dieną, tiek ir švientiniam stalui!

Ingredientai

Mažos cukinijos 2 vnt
Parmezano sūris 80 g
Džiuvesėliai 2 stiklinė (-ės)
Česnako milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Druska 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
Juodieji pipirai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
Karis 1 šaukštas (-ai)
Kiaušiniai 2 vnt
Majonezas 2 šaukštas (-ai)
Graikiškas jogurtas 2 šaukštas (-ai)
Česnakas 1 stiklinė (-ės)
Kiti mėgstami žalumynai Pagal skonį
Citrinos sultys 1 šaukštas (-ai)
Druska, pipirai Pagal skonį
  • 1

    Cukinijas nuplauname, supjaustome griežinėliais. Sumaišome visus sausus ingredientus su smulkintais žalumynais.

  • 2

    Orkaitę įkaitiname iki 200ºC. Kepimo skardą apšlakstome aliejumi, paskirstome tolygiai.

  • 3

    Šakute Išplakame kiaušinius. Merkiame kiekvieną cukinijos griežinėlį į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlių-sūrio ir prieskonių masę, dedame į skardą. Naudojam ( raudonąjį karį ).

  • 4

    Kepame, kol gražiai apskrus iš kiekvienos pusės apverčiant apie 15-20 min.

  • 5

    PADAŽAS

  • 6

    Paruošiame padažą: sumaišome majonezą su jogurtu, įspaudžiame česnaką, beriame druską ir pipirus, pilame citrinos sultis, beriame smulkintus žalumynus, viską išmaišome.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Rūkytas kumpis su obuoliais 15min
Ant griliaus keptų daržovių sumuštinis 15min