Traškios cukinijos juostelės

Išbandykite puikiausios vasaros daržovės užkandžį!

Išbandykite puikiausios vasaros daržovės užkandžį!

Ingredientai

Miltai 80 g
Didelis kiaušinis 1 vnt
Pasukos 160 ml
Japoniški Panko džiūvėsėliai 240 g
Aliejus kepimui 6 šaukštas (-ai)
Druska Pagal skonį
Malti pipirai Pagal skonį
Mažos cukinijos 3 vnt
  • 1

    Šiame recepte naudojame mažas cukinijas, nes jų odelė ne tokia kieta. Cukinijų kietą dalį supjaustykite 0,5 cm storio juostelėmis (dalies su sėklomis nenaudokite).

  • 2

    Inde išplakite kiaušinį su pasukomis. Antrame inde paruoškite miltus. Trečiame inde sumaišykite džiūvėsėlius su 3 šauktais aliejaus, druska ir pipirais.

  • 3

    Cukinijos juosteles apvoliokite miltuose, tada kiaušinyje, o galiausiai džiūvėsėliuose.

  • 4

    Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Kepimo skardas patepkite aliejumis ir dėkite pakaitinti 5 min. Ant karštų skardų sudėkite cukinijas, kepkite apie 20-25 min. (po 10-15 min. cukinijas apverskite), kol gražiai paruduos.

Panašūs receptai

Rūkytas kumpis su obuoliais 15min
Ant griliaus keptų daržovių sumuštinis 15min
Špinatiniai gnocchi 30min
Brusketa su mocarella ir saulėje džiovintais pomidorais 15min