Trinta moliūgų sriuba

Rudenį mėgaukitės šviežių moliūgų sriuba!

Rudenį mėgaukitės šviežių moliūgų sriuba!

Ingredientai

Moliūgas 4 stiklinė (-ės)
Bulvės 1 stiklinė (-ės)
Daržovių Sultinys 700 ml
Svogūnas 1 vnt
Pienas 500 ml
Aliejus 1 šaukštas (-ai)
Sviestas 2 šaukštas (-ai)
Citrinos sultys 2 arb. šaukštelis (-iai)
Muskatas maltas 1 žiupsnelis
Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
  • 1

    Puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, vis pamaišydama kepinkite ant silpnos ugnies, kol gabalėliai suminkštės.

  • 2

    Sudėkite stambiai supjaustytus moliūgus ir bulves, uždenkite puodą. Troškinkite daržoves maždaug 10 min., kartais pamaišykite.

  • 3

    Supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite muskatu ir pipirais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir pavirkite maždaug 10 min., kol daržovės suminkštės.

  • 4

    Leiskite sriubai šiek tiek atvėsti, supilkite į virtuvinį kombainą ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite atgal į puodą, įmaišykite pieną, užkaitinkite ant silpnos ugnies, pagardinkite citrinų sultimis. Tiekite pagardintą grietine su skrudintos duonos riekele.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Bulvienė su kumpiu 30min
Itališka dešrelių sriuba 1val
Aštri vištienos sriuba 45min
Vegetariška avinžirnių sriuba su ropėmis 30min
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena 15min