Jautiena saldžiarūgščiame padaže

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 29, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Visiems, kas mėgsta jautieną.

Ingredientai

  • Svogūnas 1 vnt
  • Jautienos sultinys 300 ml
  • Grietinėlė 100 ml
  • Sviestas 3 šaukštas (-ai)
  • Balzaminis actas 3 šaukštas (-ai)
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Mėsą supjaustyti gabalėliais, svogūną - pusžiedžiais. Mėsą sudėti į dubenį, sumesti svogūną ir supilti sojų padažą. Uždengti ir palikti marinate dviems valandoms.
  2. Ištirpinti puode sviestą. Ištraukti jautieną iš marinato ir apkepti aukštoje temperatūroje 10 minučių. Sudėti svogūną iš marinato, supilti sultinį, vyną, likusį sojų padažą, citrinos sultis, balzaminį actą, cinamoną ir įberti juodųjų pipirų. Uždengti dangčiu ir troškinti 1,5 val. , kol mėsa netaps minkšta.
  3. Sumaišyti riešutus su miltais ir grietinėle, visa tai sudėti į puodą ir virti dar 5 min. Patiekiant galima pabarstyti žalia kaliandra.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!