Kataloniškas jautienos troškinys

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Šis kataloniškas jautienos toškinys, arba „Estofado de Rez a la Catalana“, yra paprastai pagaminamas ir unikalaus skonio patiekalas, dėl vieno iš naudojamų produktų – šokolado! Kol mėsa troškinasi, išvirkite ryžių, kurie labai tiks prie troškinio.

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus Pagal skonį
  • Jautiena 1 kg
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)
  • Vynas raudonas 250 ml
  • Česnakų skiltelės 4 vnt
  • Svogūnas 2 vnt
  • Pomidorai 2 vnt
  • Morkos 1 vnt
  • Salierai 1 vnt
  • Poras 1 vnt
  • Šokoladas 30 g
  • Cinamonas Pagal skonį
  • Jautienos sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Supjaustykite česnaką, svogūnus, pomidorus, morką, salierą ir porą.
  2. Supilkite aliejų į didelį keptuvę storu dugnu. Įkaitinkite aliejų ir sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą. Apkepkite mėsą 3–4 minutes.
  3. Supilkite miltus ir išmaišykite.
  4. Supilkite vyną ir išmaišykite. Kepkite 1 minutę.
  5. Sudėkite česnaką, svogūnus, pomidorus, morką, salierą ir porą į keptuvą ir išmaišykite.
  6. Sudėkite šokoladą, prieskonius, supilkite sultinį, išmaišykite ir užvirkite.
  7. Tada sumažinkite ugnį iki mažos, dalinai uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite pusantros valandos arba kol mėsa bus minkšta.
  8. Patiekite su ryžiais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!