Kataloniškas jautienos troškinys
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Šis kataloniškas jautienos toškinys, arba „Estofado de Rez a la Catalana“, yra paprastai pagaminamas ir unikalaus skonio patiekalas, dėl vieno iš naudojamų produktų – šokolado! Kol mėsa troškinasi, išvirkite ryžių, kurie labai tiks prie troškinio.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus Pagal skonį
- Jautiena 1 kg
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Vynas raudonas 250 ml
- Česnakų skiltelės 4 vnt
- Svogūnas 2 vnt
- Pomidorai 2 vnt
- Morkos 1 vnt
- Salierai 1 vnt
- Poras 1 vnt
- Šokoladas 30 g
- Cinamonas Pagal skonį
- Jautienos sultinys 1 stiklinė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
Eiga
- Supjaustykite česnaką, svogūnus, pomidorus, morką, salierą ir porą.
- Supilkite aliejų į didelį keptuvę storu dugnu. Įkaitinkite aliejų ir sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą. Apkepkite mėsą 3–4 minutes.
- Supilkite miltus ir išmaišykite.
- Supilkite vyną ir išmaišykite. Kepkite 1 minutę.
- Sudėkite česnaką, svogūnus, pomidorus, morką, salierą ir porą į keptuvą ir išmaišykite.
- Sudėkite šokoladą, prieskonius, supilkite sultinį, išmaišykite ir užvirkite.
- Tada sumažinkite ugnį iki mažos, dalinai uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite pusantros valandos arba kol mėsa bus minkšta.
- Patiekite su ryžiais.