Kepti pastarnokai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Keptų pastarnokų troškinys, kurį galima valgyti vieną arba patiekti kaip garnyrą prie kitų patiekalų. 

Ingredientai

  • Pastarnokas 2 vnt
  • Pomidorai 4 vnt
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Aliejus Pagal skonį
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Džiuvesėliai Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Citrinos rūgštis Pagal skonį
  • Krapai Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį

Eiga

  1. Pastarnokus išverdame pasūdytame ir truputį parūgštintame vandenyje. Išvirusius pastarnokus nulupame, supjaustome griežinėliais, apvoliojame miltuose ar džiūvėsėliuose ir pakepiname įkaitintame aliejuje, kol pagels.
  2. Svogūnus supjaustome žiedeliais ir taip pat pakepiname aliejuje, kol pasidarys skaidrūs. Ant jų sudedame skiltelėmis supjaustytus nuluptus pomidorus arba pomidorų tyrę, paskaniname prieskoniais, druska ir paliekame troškintis uždengtame puode.
  3. Ištroškintas daržoves sudedame ant keptų pastarnokų, apibarstome smulkiai supjaustytais krapais ar petražolėmis ir patiekiame ant stalo.
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!