Kiauliena troškinta balto vyno ir garstyčių padaže su obuoliais ir salierais

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Kiaulienos sprandinė 800 g
  • Grūdėtosios garstyčios 3 šaukštas (-ai)
  • Obuoliai 2 vnt
  • Vynas baltas 400 ml
  • Salierai Pagal skonį
  • Svogūnas 1 vnt
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)
  • Čiobreliai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Aliejus Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį

Eiga

  1. Kiaulieną supjaustyti nedidelėmis juostelėmis (maždaug 2cm pločio), pasūdyti keliais žiupsniais druskos, pabarstyti pipirais ir apvolioti miltuose.
  2. Postambiai supjaustyti svogūną, salierą, obuolius nulupti, perpjausti pusiau, pašalinti sėklas ir dar padalinti į kokias penkias dalis.
  3. Į keptuvę įpilti aliejaus, jam įkaitus apkepinti kiaulienos gabalėlius, kad šiek tiek apskrustų.Apskrudusią kiaulieną perkelti į indą kuriame troškinsite kiaulieną.
  4. Toje pačioje keptuvėje kurioje buvo kiauliena, įpilti aliejaus ir keletą minučių ant nedidelės ugnies pakepinti svogūnus. Tada dėti tris šaukštus garstyčių, porą žiupsnių čiobrelių, pipirų. Tuomet į keptuvę dėti obuolius, salierus, užpilti visa tai 200ml balto vyno, viską išmaišyti ir leisti šiek tiek pagaruoti vynui.
  5. Dabar visą keptuvės turinį supilti ant kiaulienos (aš netyčia viską išmaišiau, tad to geriau nedarykite, nes kiauliena ne visiškai sugers padažą).Viską dar apšlakstykite likusiais 200ml vyno.
  6. Sandariai uždarykite puodą kuriame troškinsite ir troškinkite mažiausiai pusantros valandos 180 laipsnių orkaitėje. Jei neturite metalinio ar kokio kito uždaromo indo tinkamo troškinti orkaitėje, tuomet bet kokį tinkamą karščiui atsparų indą sandariai uždenkite popierine forma. Taip pat galima viską troškinti ant viryklės, nustačius nedidelę ugnį. Prie troškinio galima patiekti bulvių košę ar kokias salotas.Viską papuošite smulkintomis petražolėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!