Šefo receptai

Kurti receptą
  1. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, kol praskaidrės. Jei kopūstai labai rūgštūs, juos galima nuplauti vandeniu ir, nuspaudus skystį, sudėti į kepintus svogūnus. Užpiltus sultiniu ar vandeniu kopūstus troškinti, kol suminkštėja. Jei skystis nugaruoja, galima pripilti karšto vandens.
  2. Kopūstams suminkštėjus, sudėti prieskonius, atskirai išvirtus ir juostelėms supjaustytus džiovintus grybus, jei reikia – pasūdyti. Baigiant troškinti, suberti miltus ir gerai išmaišyti.
  3. Šviežius kopūstus troškinti pagardinant juos rūgščiais obuoliais, pomidorais.
  4. Troškintus kopūstus patiekti į stalą su virtomis neluptomis bulvėmis. Verdant su lupena bulves, kad jos nesutrūkinėtų, įberti žiupsnelį druskos.