Trupinių pyragas

Šefo receptai
Įkėlė: Spal 13, 2014
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Labai skanus ir nesudėtingas pyragas.

Ingredientai

  • Miltai 400 g
  • Lazdyno riešutai 100 g
  • Razinos 50 g
  • Sviestas 100 g
  • Kondensuotas pienas 400 g
  • Kiaušiniai 2 vnt

Eiga

  1. Kondensuotą pieną indelyje išvirkite, kaitinti reiktų apie 2 val. Kas kartą papildykite vandenį, kad indelis butų apsemtas. Išvirtą palikite atvėsti. Kondensuotą pieną pasiruošti geriausia iš vakaro.
  2. Į miltus muškite kiaušinius, dėkite sviestą ir gerai išminkykite. Kad tešla būtų puresnė, įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandai. Stambia trintuve tešlą sutarkuokite plonu sluoksniu ant paruoštos skardos. Kepkite 25 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
  3. Kepinį atvėsinkite ir sutrupinkite. Riešutus smulkiai sugrūskite. Į dubenį berkite riešutus, razinas, kepinio trupinius, supilkite kondensuotą pieną ir viską labai gerai išmaišykite. Iš gautos masės formuokite pyragą (aš formavau 20 cm torto formoje, gavosi pilna forma). Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!