Aliejuje virti pyragėliai su kopūstais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Rauginti kopūstai 300 g
- Svogūno roputės 1 vnt
Eiga
- Mielinė tešla (ruošti kaip kūčiukms).
- Paruošti mielinę tešlą. Įdarui – kopūstus, jei stambiai pjaustyti, sukapoti ir patroškinti su smulkiais kubeliais supjaustytais svogūnais.
- Tešlą iškočioti plonu lakštu ir suformuoti nedidelius apskritus paplotėlius. Ant paplotėlio uždėti šaukštelį įdaro, sulenkti ir tvirtai virvute užspausti jo kraštus. Paruoštus pyragėlius sudėti ant mitais pabarstytos lentelės, uždengti drobele ir šiltai pakildinti apie 0,5 val.
- Pakildintus virti įkaitiname aliejuje apvartant, kol gražiai parunda. Tokie mieliniai pyragėliai gali būti valgomi karšti ir šalti.