Bandelės su lašinukais

Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Skanus ir sotus užkandis. 

Ingredientai

  • Miltai 500 g
  • Sausos mielės 1 pakuotė (-ės)
  • Pienas 250 ml
  • Cukrus 50 g
  • Sviestas 50 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Lašiniai 200 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Kvapieji pipirai Pagal skonį
  • Cinamonas Pagal skonį
  • Džiuvesėliai 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Šiltame piene ištirpiname cukrų, suberiame mieles ir palaukiame, kol suputos. Suberiame miltus, druską, įmušame kiaušinį, įpjaustome minkšto sviesto ar margarino. Viską gerai išmaišome.
  2. Tešlą minkome 10–15 min. ir paliekame pusvalandžiui, kad pakiltų.
  3. Įdarui smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname su trupučiu riebalų. Į tą pačią keptuvę sudedame pjaustytus lašinukus ir pašildome. Į lašinukus suberiame prieskonius, džiūvėsėlius ir išmaišome.
  4. Pakilusią tešlą iškočiojame 1 cm storio papločiu. Su stikline išspaudžiame skritulėlius, ant kiekvieno dedame po šaukštelį įdaro. Skritulėlį sulenkiame ir gerai užspaudę kraštus dedame į skardą siūle į apačią. Paliekame 10-15 min., kad pakiltų. Pakilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame apie 20 min.
  5. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!