Kepti obuoliai

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Cinamonas 3 vnt
  • Citrinų sultys 5 vnt
  • Cukrus 3 stiklinė (-ės)
  • Muškatas 3 vnt
  • Obuoliai 10 vnt
  • Razinos Pagal skonį
  • Vanduo 2 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros
  2. Nuplaukite obuolius, atsargiai iš viršaus išimkite obuolio viduriuką su stiebeliu ir kauliukais, nepradurkite obuolio kiaurai, 1-2 cm sluoksnio palikite.
  3. Obuolio viršuje truputi iš kraštų aplupkite odelę ratu maždaug (¼ viso obuolio)
  4. Idėkite obuolius į kepimo skardą, sumaišykite vandenį su cintrinų sultimis ir į kiekvieną obuolį ipilkite maždaug vieną valgomąjį šaukštą gauto mišinio. Likusį mišinį galite supilti į kepimo skardą.
  5. Kiekvieną obuolį užpildykite lygiomis dalimis razinų.
  6. Sumaišykite cinamoną, muskatą ir cukrų tarpusavyje. Įberkite truputį į obuolius, likusia dalimi apibarstykite skystį kepimo skardoje.
  7. Kepkite apie 40 minučių, kol obuoliai suminkštės. Bekepdami keletą kartų apipilkite obuolius skardoje esančiu skysčiu.
  8. Pateikite šiltus. Skanaus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!