Kiaušiniai kevale

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 27, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai 450 g
  • Grietinė 150 g
  • Kiaušiniai 12 vnt
  • Sviestas 250 g
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Dešimt kiaušinių virkite apie 10 min., tuomet atvėsinkite šaltu vandeniu ir nulupkite lukštus. Kitus du kiaušinius išplakite.
  2. Sviestą sumaišykite su miltais, supilkite grietinę, vėl išmaišykite, tuomet sudėkite plaktus kiaušinius, įberkite druskos ir išminkykite tešlą. Tešlą dėkite į indą ir palikite kelias valandas pastovėti.
  3. Tuomet ją iškočiokite ir išpjaukite tokio dydžio apskritimus, kad galėtumėte apgobti kiaušinį ir suformuoti naują kiaušinio „kevalą“. Kiaušinius tešla apgobkite iš viršaus, apačioje gerai užtaisykite, kad neiširtų ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 – 40 min kol gražiai apskrus.
  4. Skanu patiekti su gaviomis salotomis: salotų lapais, agurkais, pomidorais. Puoškite salotmis ir petražolėmis. Kkiaušinius galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!