Šefo receptai

Kurti receptą
  1. Į išsijotus miltus suberti druską, cukrų, supilti grietinę, tirpintą sviestą, pieną ir trynį. Viską greitai suminkyti ir 30 min. palikti šaldytuve atvėsti. Paruoštą tešlą iškočioti 0,3 mm storio lakštu ir formele ar stikline išspausti reikiamo dydžio paplotėlius.
  2. Juos sudėti į riebalais išteptas krepšelių formeles, gerai apspaudžiant kraštus. Kepti iki 180- 200◦C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min. Iškeptus krepšelius atvėsinti ir atsargiai išversti iš formelių.
  3. Paruošti salotas (įdarą): smulkiais kubeliais supjaustyti virtą pastarnoką (bu1ves), agurkus ir paukštieną. Viską paskaninti prieskoniais, sumaišyti su majonezu ir sudėti į atvėsintus krepšelius. Puošti virto kiaušinio skiltelėmis, žalumyninėmis daržovėmis.