Vaisiniai tešlainiai

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 28, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 50 g
  • Riešutų sviestas 100 g
  • Šilauogės 100 g
  • Šilauogės 100 g
  • Citrinos rūgštis Pagal skonį
  • Vanilinis cukrus Pagal skonį
  • Konjakas 1 šaukštas (-ai)
  • Vafliai 200 g

Eiga

  1. Pienas virinamas su cukrumi, kol sutirštėja. Atskirai dubenėlyje ištrinamas sviestas ir tryniai, į jį, visą laiką maišant, pilamas atvėsintas pieno-cukraus mišinys.
  2. Džiovintos šilauogės pamirkomos vandenyje, nusausinamos, permalamos mėsmale, riešutai sukapojami, viskas sudedama į bendrą masę ir gerai išsukama, sudedama uogienė, citrinos sultys, vanilinis cukrus ir konjakas.
  3. Suormuoti įvairaus dydžio ir formų tešlainiai, pavoliojami susmulkintuoje vaflių ir riešutų masėje.
  4. Galima puošti šviežiomis šilauogėmis ar citrinų žievelėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!