Vaisiniai tešlainiai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Sviestas 50 g
- Riešutų sviestas 100 g
- Šilauogės 100 g
- Šilauogės 100 g
- Citrinos rūgštis Pagal skonį
- Vanilinis cukrus Pagal skonį
- Konjakas 1 šaukštas (-ai)
- Vafliai 200 g
Eiga
- Pienas virinamas su cukrumi, kol sutirštėja. Atskirai dubenėlyje ištrinamas sviestas ir tryniai, į jį, visą laiką maišant, pilamas atvėsintas pieno-cukraus mišinys.
- Džiovintos šilauogės pamirkomos vandenyje, nusausinamos, permalamos mėsmale, riešutai sukapojami, viskas sudedama į bendrą masę ir gerai išsukama, sudedama uogienė, citrinos sultys, vanilinis cukrus ir konjakas.
- Suormuoti įvairaus dydžio ir formų tešlainiai, pavoliojami susmulkintuoje vaflių ir riešutų masėje.
- Galima puošti šviežiomis šilauogėmis ar citrinų žievelėmis.