Varškės apkepas su razinomis

Vakarienė ar pietūs visai šeimai.

Vakarienė ar pietūs visai šeimai.

Ingredientai

Kiaušiniai 7 vnt
Varškė 1 kg
Svietas 100 g
Pienas 1 stiklinė (-ės)
Cukrus 5 šaukštas (-ai)
Manai 6 šaukštas (-ai)
Druska Pagal skonį
Razinos 1 stiklinė (-ės)
  • 1

    Manų kruopas užpilkite pienu ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Razinas užpilkite karštu vandeniu. Atšildykite sviestą iki kambario temperatūros.

  • 2

    Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir druska, sudėkite varškę, sviestą, manų kruopas, išbrinkusias razinas ir viską gerai išmaišykite.

  • 3

    Atskirai iki standumo suplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

  • 4

    Sukrėskite tešlą į vieną ar kelis sviestu pateptus ir džiūvėsėliais pabarstytus kepimo indus, kepkite 200ºC karštumo orkaitėje maždaug 30 minučių. Galite patiekite su grietine.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Graikiška moussaka 15min
Graikiškas ’bouyordy’ 30min
Baklažanų parmigiana 15min
Varškės apkepas su kefyru 30min
Varškės apkepas 30min