Varškės plokštainis su razinomis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Sviestas 400 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Miltai 700 g
- Kondensuotas pienas 1 pakuotė (-ės)
- Migdolai 1 stiklinė (-ės)
- Varškė 1 kg
- Citrina 1 vnt
- Sviestas 100 g
- Kiaušiniai 5 vnt
- Cinamonas 1 šaukštas (-ai)
- Razinos 2 stiklinė (-ės)
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Iš tešlai skirtų produktų paruoštą tešlą valandą palaikyti šaldytuve.
- Varškę ir citriną sumalti mėsmale ir sumaišyti su miltais. Į šią masę įmaišyti suminkštintą sviestą ir su cukrumi iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Suberti cinamoną, gerai nuplautas ir nusausintas razinas, viską išmaišyti ir 1 val. palaikyti šaldytuve.
- Atvėsintą tešlą iškočioti 0,5 cm storio lakštu, kurį iškloti į skardą. Ant jo viršaus sukrėsti varškės masę ir tolygiai paskleisti visame paviršiuje. Varškės masės viršų apipilti 0,5 indelio kondensuoto pieno. Plokštainį 15 min. kepti iki 220 - 250◦C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Tuomet jį aplieti likusiu kondensuotu pienu ir baigti kepti 170 - 200◦C temperatūroje.
- Iškeptą plokštainį apibarstyti migdolų drožlėmis ir supjaustyti kvadratiniais gabalėliais