Varškės pyragas

Varškės pyras, labai purus, lengvai paruošiamas.

Varškės pyras, labai purus, lengvai paruošiamas.

Ingredientai

Desertinė varškė su razinomis 250 g
Cukrus 150 g
Kiaušiniai 6 vnt
Grietinėlė 100 ml
Sviestas 50 g
Krakmolas 30 g
Citrinos sultys 1 šaukštas (-ai)
Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
Druska Pagal skonį
  • 1

    Sviestą, varškę, grietinėlę ištirpdykite dubenyje virš garų vonelės, maišydami iki vientisos masės. Palikite truputį atvėsti.

  • 2

    Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius ir vanilinį cukrų įmaišykite į varškės masę kartu su citrinos sultimis. Įsijokite miltus, druską ir krakmolą. Gerai išmaišykite, kol neliks sausų ingredientų gumuliukų.

  • 3

    Atskirai plakite baltymus. Kai jie pradės putoti, po truputį berkite cukrų ir išplakite iki standumo. Atsargiai, per kelis kartus, baltymus įmaišykite į varškės masę.

  • 4

    Kepimo formos (naudojau 20 skersmens apvalią) išorę sandariai apvyniokite folija. Galite apvynioti net keliais sluoksniais, kad būtų tikrai sandaru. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite trupučiu sviesto arba aliejaus. Supilkite varškės masę ir išlyginkite viršų. Formą dėkite į gilią skardą ir į skardą pilkite karšto vandens, kad uždengtų formą maždaug iki pusės.

  • 5

    Galite skanauti iškart atvėsusio, bet man jis pats skaniausias keletą valandų pastovėjęs šaldytuve. Patiekdami galite papuošti cukraus pudra.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Šokoladinis pyragas 15min
Daržovių - sūrio pyragas su sezamo sėklomis 1val
Varškinės pynutės 45min
Mielinių bandelių pyragas 2val
Plikyti riestainiai 30min